Search
Ministarstvo poljoprivrede RH
Ministarstvo poljoprivrede RH

Pravila privatnosti

Pravo na pristup informacijama

Ostvarivanje prava na pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji u smislu Zakona o pravu na pristup informacijama pretpostavlja pristup već gotovoj i postojećoj informaciji, odnosno informaciji koja postoji u materijaliziranom obliku. Zakonska definicija informacije ne uključuje obvezu tijela javne vlasti da daje odgovore na pitanja, sastavlja izjave ili tumači, odnosno izrađuje nove informacije.

Ministarstvo ima pravo na naknadu stvarnih materijalnih troškova koji nastanu pružanjem informacije korisniku prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, kao i naknadu troškova dostave tražene informacije.
 
Ista se naplaćuje sukladno Kriterijima za određivanje visine naknade („Narodne novine“, broj 12/14) iz članka 19. stavka 3. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“, broj 25/13)  i Uredbi o troškovima ponovne uporabe informacija („Narodne novine“, broj 87/18).

Službenica za informiranje: Ivana Maslać

Zahtjev za ostvarivanje prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija može se podnijeti službenici za informiranje Ministarstva pisanim putem na adresu:

Ministarstvo poljoprivrede
Ulica grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

putem elektroničke pošte:

ivana.maslac1@mps.hr i pristupinfo@mps.hr

telefonom na broj:

01/6106-034

Pravna osnova

Zakon o pravu na pristup informacijama (“Narodne novine“, broj 25/13)
Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o pravu na pristup informacijama (“Narodne novine“, broj 85/15)

Pravilnik o vrstama i sadržaju dozvola kojima se utvrđuju uvjeti ponovne uporabe informacija (Narodne novine“, broj 67/17)

Upotreba kolačića (Cookies)

Internet stranica koristi kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašem tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje Vašega računala prilikom sljedećeg posjeta našim stranicama. Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su IP adresa, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično. Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe te za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva.

Nužno potrebni kolačići
Nužno potrebni kolačići omogućavaju osnovnu funkcionalnost internetske stranice, kao što su npr. upis korisnika na stranici te uređivanje računa. Internetsku stranicu ne možete odgovarajuće upotrebljavati bez nužno potrebnih kolačića.

Izvedba
Izvedbeni kolačići upotrebljavaju se za prikupljanje informacija o načinu uporabe internetske stranice, npr. analitični kolačići. Ovi kolačići ne mogu se upotrebljavati za neposredno prepoznavanje određenog posjetitelja.

Ciljanost
Ciljani kolačići upotrebljavaju se za prepoznavanje posjetitelja među različitim internetskim stranicama, npr. sadržajnim partnerima, mrežama reklama. Ove kolačiće tvrtke mogu upotrebljavati u svrhe stvaranja profila posjetitelja ili za prikazivanje relevantnih oglasa na drugim internetskim stranicama.

Funkcionalnost
Funkcionalni kolačići upotrebljavaju se u svrhe pamćenja informacija o korisniku od strane internetske stranice, npr. jezik, vremensku zonu, poboljšani sadržaj.

Nerazvrstano
Funkcionalni kolačići upotrebljavaju se u svrhe pamćenja informacija o korisniku od strane internetske stranice, npr. jezik, vremensku zonu, poboljšani sadržaj.

Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku izbrisati i/ili trajno isključiti na računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima može se pronaći na stranicama preglednika kojim se koristite.

Na ovoj stranici možete pronaći poveznice na druge internet stranice ili portale na kojima zaštita osobnih podataka može biti drugačije uređena.

Upravljanje kolačićima