Objavljeno: 13. 09. 2023.

Predstavljanje projekta CEE2ACT

Nacionalna središta za biogospodarstvo (HUB) su platforme čiji je cilj okupljanje relevantnih dionika kroz radionice, treninge, forume i druge aktivnosti, koje potiču razmjenu ideja i zajedničku razradu nacionalnih planova za biogospodarstvo.

Nacionalna središta za biogospodarstvo CEE2ACT razvijaju skup planova na nacionalnoj razini za strategije biogospodarstva u 10 zemalja: Bugarskoj, Češkoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj , Sloveniji i Srbiji.

10 Nacionalnih središta za biogospodarstvo izgrađeno je na postojećim mrežama i klasterima, a bit će podržani e-rješenjima kao što su popisi najboljih praksi, moduli za e-učenje, alat za samoprocjenu, B2B alat za povezivanje i metodologija za razvoj bioekonomskih strategija i akcijskih planova.

Projekt CEE2ACT će omogućiti razmjenu znanja i interakciju o znanjima i najboljim praksama, izgradnjom kapaciteta dionika za razvoj bioekonomskih strategija i akcijskih planova.

Inicijalni sastanak HUB-a održat će se u srijedu, 20. rujna 2023. godine s početkom u 10 sati u Hotelu International u Zagrebu, Miramarska 24.