Objavljeno: 20. 09. 2023.

Pokretanje Regionalnih inovacijskih dolina za biogospodarstvo i prehrambene sustave - RIV4BFS

Pridružite se pokretanju

“REGIONALNIH INOVACIJSKIH DOLINA ZA BIOGOSPODARSTVO I  PREHRAMBENE SUSTAVE”

koje će se održati 13. listopada 2023. u Plovdivu, Bugarska

 

Pokretanje Regionalnih inovacijskih dolina za biogospodarstvo i prehrambene sustave (Regional Innovation Valleys for Bioeconomy and Food Systems; RIV4BFS) će doprinijeti Novoj europskoj inovacijskoj agendi (New European Innovation Agenda) i njezinim ključnim  aktivnostima u cilju stvaranja 100 regionalnih visoko-tehnoloških inovacijskih dolina.

RIV4BFS imaju značajan potencijal u pružanju podrške i ubrzanju  pokretanja regionalnih  biogospodarstva te adresiraju deficite u inovacijama unutar EU s posebnim naglaskom na zemlje Srednjeistočne Europe.

Događanje zajednički organiziraju Uprava za istraživanje i inovacije Europske komisije (Directorate-General for Research and Innovation) i Agronomsko sveučilište u Plovdivu, u suradnji s Srednjoistočnom europskom inicijativom za na znanju baziranoj poljoprivredi, akvakulturi i šumarstvu u biogospodarstvu (BIOEAST Initiative).  Događanje će biti popraćeno na webu te snimano.

Specifični ciljevi događanja su: 

  • Predstaviti EU instrumente koji su relevantni za stvaranje mreža RIV4BFS, posebice Nove europske inovacijske agende  i inicijative  vezane za Regionalne inovacijske doline.
  • Pojasniti specifičnosti RIV4BFS te predstaviti  primjere dobre prakse iz država članica EU.
  • Raspraviti i istražiti izazove i prilike za uspostavu RIV4BFS, s naglaskom na države i regije BIOEAST-a, te raspraviti njihovu ulogu u pokretanju i razvoju inovacija u biogospodarstvu.
  • Naglasiti i jačati ulogu razvoja obrazovanja i vještina u biogospodarstvu te raspraviti potrebe u sadašnjem kurikulumu koji bi mogli pomoći u razvoju RIV4BFS.

Registracija je otvorena na sljedećoj poveznici.

Za više informacija molimo kontaktirajte Laura.LIEPINA@ec.europa.eu