Objavljeno: 04. 06. 2024.

Novi natječaji za misiju Tlo programa Obzor Europa u 2024.

Misija Dogovor o tlu za Europu (misija Tlo) ('A Soil Deal for Europe') inicijativa je Europske komisije usredotočena na zaštitu  i obnovu tla i promociju održivog upravljanja urbanim i ruralnim područjima. Misija se financira kroz EU okvirni program za istraživanje i inovacije Obzor Europa a  cilj misije je uspostava 100  živih laboratorija i svjetionika (living lab; lighthouse). 

Radni program misije Tlo 2024 sadržava devet poziva za projektne prijedloge, od čega se dva odnose na financiranje živih laboratorija. Natječaj je otvoren 8. svibnja 2024. godine s ukupnim indikativnim budžetom od  134,5 milijuna eura. Rok za dostavu projektnih prijedloga je 8. listopada 2024.

Europska komisija je objavila vodič za pripremu projektnih prijedloga koji se odnose na žive laboratorije: 'Leading the transition towards healthy soils - Publications Office of the EU (europa.eu)'. Ovaj informativni letak daje uvid i preporuke kako pripremiti dobar prijedlog za pozive u okviru misije Tlo.

U srijedu, 12. lipnja 2024., od 10.00 -14.00 sati održava se radionica 'Novi natječaji za misiju Tlo programa Obzor Europa u 2024.' u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih. 

Radionica se održava online i on-site na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Svetošimunska cesta 25, Zagreb. 

Prijaviti se možete putem ove poveznice: https://nati00ns.eu/form/croatia-registration-form-2024.